A lúgosító ételek közül a leggyakoribbak a következők: lucerna, avokádó, árpa, burgonya, banán, fekete ribizli, cukkini, pitypang, endívia, többféle saláta, fokhagyma, gomba, karfiol, retek, mazsola, paradicsom, répa, szójarügy, spenót, zeller, uborka, sárgabarack.
A legkönnyebb, ha a savasodás mértékétől függően, kikérjük egy orvos, vagy szakértő véleményét, és összeállíttatunk, vagy magunknak összeállítunk egy lúgosító étrendet. Ehhez mindet segédanyagot megtalálhatunk az internet segítségével is, hiszen sok e-book, vagyis internetes könyv formában is vannak feltöltve egészségügyi segédkönyvek. A lúgosító diétának ideális esetben körülbelül egy hónapig, de minimum két hétig kell tartania, majd ezután fokozatosan vissza lehet térni az eredeti étrendünkre. Ezen túl is érdemes egyenlő arányban elosztani a savas, és lúgos ételek arányát.
A továbbiakban érdemes a savasító ételek arányát az étrendünkben csökkenteni. Ilyen ételek pl. a gabonafélék, a húsok, halak, a tejtermékek, hüvelyesek és a só. Nagyszüleink étrendjében is volt egy böjti időszak és hetente egy böjtös nap, ha nekik nem ártott, mi is megtehetjük.
Piactér Patika - A gyógyszerellátó gyógyszertár
Infacol belsőleges szuszpenzió